3 prijswinnaars voor beste scriptie woningmarkt

Het ministerie van BZK heeft 3 studenten genomineerd voor de BZK-woningmarktscriptieprijs. Eigenlijk zelfs al onderscheiden, ze krijgen allen een prijs namelijk. De vraag is alleen nog wat de volgorde wordt van 3e tot 1e prijs. De winnaar wordt bekend gemaakt op 7 november. Daarover lees je hier tzt meer.

De prijs die jaarlijks uitgedeeld wordt, is een waardering voor de meest originele en beleidsrelevante masterscriptie op het gebied van de woning- en vastgoedmarkt. Daarbij zijn woonlasten en betaalbaarheid, kredietverstrekking en prijsontwikkeling en vraag en aanbod op de woningmarkt mogelijk onderwerp van zo’n scriptie. Vandaar de referentie hieraan op dit blog.

Dan naar de 3 winnaars:

Bob Witjes (TU Delft): Ongelijke gevallen, ongelijk behandeld. Hoe sociale huurwoningen effectiever kunnen worden toegewezen (onder meer door te differentiëren).
Jenny Montanus (Vrije Universiteit Amsterdam): Are homeowners better citizens? Een onderzoek naar het verschil tussen huiseigenaren en huurders in de sociale woningbouw en de private markt.
Jonathan de Vries (Hogeschool Inholland): De gemiddelde terugverdientijd van energetische maatregelen. Kun je de terugverdientijden berekenen aan de hand van de huidige rekenmethode van het NEN en een database van 4.790 woningen van Woon Onderzoek Nederland?

De bijeenkomst waar de scripties gepresenteerd worden, is op 7 november van 14:00 uur tot 18:00 uur op het ministerie van BZK. Een jury zal daar de winnaar aanwijzen. Wie het wordt lees je dus 7 november op deze website!

Delen op social:
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.