Huizenaanbod al een maand stabiel

We zien de afgelopen 4 weken een kentering in de evolutie van het huizenaanbod. Daar waar we jaren met een structurele afname zaten, lijkt het huizenaanbod nu al ongeveer een maand stabiel. Het dieptepunt dateert al weer van 4 weken geleden, wat inhoudt dat er echt iets verandert.

Dit betekent natuurlijk niet dat de run op de huizenmarkt voorbij is. Integendeel, de vraag is nog altijd enorm en huizenprijzen blijven maar stijgen. Wat mij betreft zijn er op dit moment twee oorzaken van het stabiele huizenaanbod.

Het huidige aanbod bevat relatief steeds meer huizen die al heel lang te koop staan. We hebben het hier over of incourante, of te dure huizen waar simpelweg te weinig vraag naar is. In de toekomst zal dit niet snel verbeteren. Dit aanbod zal wat mij betreft ook niet veel verder inkrimpen.

Verder is het zo dat steeds meer mensen die hun huis te koop zetten de berichtgeving lezen en volop willen profiteren van de gestegen huizenprijzen. In sommige gevallen een beetje teveel. Huizen worden te koop gezet tegen prijzen die zelfs voor dit moment niet helemaal marktconform zijn (te hoog). Een beetje volgens motto: ‘nooit geschoten is altijd mis’.

Delen op social:
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.