Huizenaanbod stabiliseert zich

De afgelopen week is het vrij rustig geweest op de huizenmarkt. Ik schreef er gisteren al een artikeltje over.  En toeval of niet, ook op vlak van aanbod lijkt er even iets minder te veranderen. Het aanbod op Funda stabiliseert zich iets boven de 130.000 huizen.

Een voor de hand liggende aanname zou zijn dat vraag en aanbod wat beter bij elkaar komen. Dat is echter totaal niet het geval. De vraag is nog altijd veel groter dan het aanbod maar de 130.000 huizen die nu te koop staan, zijn over het algemeen huizen die al langer te koop staan en niet interessant zijn voor de huizenzoekers. Kwalitatief is het aanbod dus meer en meer aan het verliezen.

Het zou interessant zijn om de komende tijd eens in de gaten te houden of het klopt dat huizen steeds langer te koop gaan staan. Op dit moment is dat nog niet het geval, maar we komen wel heel dichtbij. In het 2e kwartaal waren dit gemiddeld 256 dagen. In Q3 zitten we op 251 dagen. De kans is vrij groot dat we in Q4 weer omhoog gaan. In een volgend blogartikel zal ik eens kijken of het mogelijk is om een beschouwing te maken over het verschil van aantal dagen dat verkochte huizen te koop staan versus het aantal dagen dat een gemiddeld huis te koop staat. Mogelijk is hier al te zien dat we te maken hebben met rotte appels op Funda (Overgebleven aanbod).

Delen op social:
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.