Dure appartementen in Amsterdam

Had je dit lijstje 3 jaar geleden gemaakt dan was hij waarschijnlijk leeg geweest en was je voor gek verklaard als je beweerde dat ze bestaan. Appartementen met een vraagprijs van meer dan 5 ton met een woonoppervlakte van minder dan 75 vierkante meter. Ja, ze bestaan tegenwoordig. En schrik niet, momenteel zijn het er zelfs 18.

In heel Nederland zijn er dus 18 appartementen te koop die aan deze criteria voldoen. 17 in Amsterdam, 1 in Rotterdam. Appartementen die veel geld kosten, hebben we al langer. Maar dat zijn dan appartementen met 3 verdiepingen, 350 meter woonoppervlakte en een fantastisch afwerkniveau. Hier hebben we het gewoon over belachelijk duur. Idiote prijs kwaliteitverhouding. Helaas marktconform maar evengoed belachelijk duur.

Onder deze 18 appartementen zijn er zelfs 2 met slechts 2 kamers. En één van de appartementen is niet net een beetje duurder dan 5 ton, er wordt €850.000 euro voor gevraagd.

Op het kaartje zie je waar in Amsterdam flink betaald wordt voor een relatief klein appartement. Het centrum, veelal grachtengordel of Zuid-Zuid-West. Je moet er maar zin in hebben. 56 vierkante meter voor €550.000 in de stadionbuurt. 5 kilometer fietsen naar het centrum. Of een 2 kamer appartement voor 6 ton.

Het kan ook anders trouwens. We schreven er al eens een artikeltje over. Is je budget 5 keer kleiner en wil je in plaats van maximaal 75 vierkante meter 100 vierkante meter, een vrijstaand woonhuis en ook nog een perceel van 250 vierkante meter? Kijk dan eens naar het aanbod grote huizen voor weinig geld.

 

Delen op social:
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.