Top 10 Duurste huizen in Nederland

Top 10 duurste huizen in Nederland

We gaan richting het einde van het jaar. Tijd om eens te beginnen met één van de vele lijstjes. En omdat de decembermaand eraan komt gelijk ook maar een lijstje met een beetje allure. De 10 duurste huizen van Nederland! En die zijn duur dit jaar, duurder dan ooit vanwege de opgelopen huizenprijzen. Extra vuurwerk dus. In totaal meer dan een hectare woonoppervlakte, een minimumprijs van €7.500.000 euro en gemiddeld ruim 17 kamers. Dat zijn momenteel de Nederlandse pareltjes.

10. Valkeveenselaan 1a – Naarden – €7.500.000

Eigenlijk een gedeelde 8e plaats maar willekeurig naar plek 10 verwezen. We hebben namelijk 3 huizen die te koop staan voor €7.500.000 euro. Dit exemplaar in Naarden is gelegen op één van de mooiste locaties in een parkachtige tuin. De villa werd gebouwd in Franse manoirstijl maar is pas 17 jaar oud. Nog net gebouwd in deze eeuw: jaartal 2000. Op dit moment in gebruik als atelier dus wellicht nog wat werk aan de winkel als je hier wil wonen. Want, ook “slechts” 8 kamers.

9. Nieuw-Loosdrechtsedijk 223 – Loosdrecht – €7.500.000

Ook een gedeelde 8e plaats voor dit prachtige landgoed in Loosdrecht. Rietgedekt en uiteraard aan het water gelegen. Met bijzonder veel wellness luxe en een perceel van circa 40 hectare. Wel wat karig in woonoppervlakte. “Slechts” 579 vierkante meter. Ook relatief jong trouwens, dit optrekje werd gebouwd in 1998.

8. Groenlandse kade 69 – 71 – Vinkeveen – €7.500.000

En nog een gedeelde 8e plaats voor deze estate in Vinkeveen. Ook hiervoor wordt 7,5 miljoen gevraagd. En dat is niet voor niks. Altijd al een eigen ophaalbrug willen hebben? Of terrassen, een jachthaven en aanlegsteigers? Dan zit je hier goed. Dit enorme gebouw, 1100 vierkante meter woonoppervlakte, wordt omgeven door water en groen. En de 11 kamers zijn ook niet kinderachtig. Wel een tikje kitsch trouwens. Romeinse zuilen, een zwembad, poolbiljart en een wijnkelder. Eigenlijk van alle gemakken voorzien. En ook weer een huis uit deze eeuw: 2001.

7. Kloosterlaan 5 – Lage Vuursche – €7.750.000

Een mooie 7e plek voor dit landhuis in de provincie Utrecht. In 2009 gebouwd, voorzien van stallen, guesthouse, dressuurbaan en longeerring. ‘Landgoed Lievendaal’ ligt op een kleine 9 hectare, flink wat ruimte dus. Van binnen vooral heel stijlvol klassiek en landelijk. Eigenlijk net als buiten. Je waant je in het tijdperk begin 20e eeuw.

6. Paauwlaan 3 – 5 – 7 – Wassenaar – € 7.850.000

Op de 6e plaats zeker niet het mooiste object op Funda. Een samenvoeging van 3 adressen tot “Buiten Pauwlaan”. Op Funda krijgen we geen hele duidelijke weergave van wat het precies inhoudt. De foto’s zijn niet heel spectaculair. Als we de beschrijving moeten geloven, wordt het al beter. Een zwembad, een kas, personeelswoningen en een bos. Je kunt je er prima vermaken. En gelegen in het statige Wassenaar. Daarbij ruim 3 hectare grond.

5. Stokeind 14 – 15 – 16 – Moergestel – €8.000.000

We komen bij de 5 duurste huizen op Funda. De eerste, op nummer 5, staat in Noord-Brabant. En al een tijdje ook. Ergens gebouwd tussen 1906 en 1930 concluderen wij dat dit huis ongeveer 100 jaar oud is. En je krijgt er de halve provincie bij. Landgoed de Hooge Braaken bestaat uit meer dan 15 hectare grond, ongeveer 25 voetbalvelden zijn dat! Op het landgoed staan 3 woningen en er ligt een eigen ven. Zowel het landhuis, de villa en de boerderijwoning hebben een eigen passende stijl.

4. Noordereinde 36 – ‘s-Graveland – €9.450.000

A work of art you can live in. Dat is de pakkende intro die hoort bij dit uitzonderlijke object op nummer 4. Buitenplaats Wolfsbergen wordt terecht vergeleken met goede wijn die moet rijpen. Het 180 jaar oude pand is er door de jaren heen namelijk niet minder op geworden. Door restauratie zijn mooie details bewaard gebleven maar aan moderne faciliteiten ook geen gebrek. Om het af te maken staat er nog een mooi lijstje met ex-bewoners. Raadsheren, bankiers en freules. Als je het wil kopen, moet je er snel bij zijn. Het is onlangs in de aanbieding gegaan. In prijs verlaagd met een mooi bedrag van 8 ton.

3. Vogellaantje 1 – Naarden – €12.500.000

We zijn aanbeland bij de top 3. De bronzen medaille gaat naar dit enorme landhuis met koloniale uitstraling. Maar liefst 2000 vierkante meter woonoppervlakte. Dat is echt heel erg veel. Zonder dat je verdwaalt. Het huis is in 2000 gebouwd met hulp van de bekende architect Jan des Bouvrie. Dat betekent heel wat symmetrie, veel wit, mooie open ruimtes en een fantastische lichtinval. Uiteraard ontbreken het zwembad en de wijnkelder niet. Dit geheel zorgt voor veel harmonie met het omliggende park.

2. Nieuw-Loosdrechtsedijk 8 – Loosdrecht – €15.000.000

Nummer 2 van deze lijst is ook nummer 2 aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk. Een straat met een paar mooie huizen zullen we maar zeggen. ‘De Negen Linden’ is een natuurschoonwet gerangschikt landgoed. En dat is niet voor niks. Zoals bijna alles in deze regio ligt het in een heel waterrijke omgeving. 12 hectare grond, weilanden, een monumentale parktuin, een schaapskooi, paardenstallen, wasplaatsen, een solarium, een wedstrijdbaan, een tennisbaan, een hertenkamp, een fontein, een zwembad en wellness. Eigenlijk heeft dit huis alles, behalve de hoogste vraagprijs. Die gaat naar:

1. Bentveldsweg 142 – Aerdenhout – €16.750.000

Het duurste huis van Nederland: 16,75 miljoen euro. Het staat bijna traditioneel in de gemeente Aerdenhout. Buitenplaats ‘Klein Bentveld’, het koetshuis en ’t Jagthuys zijn samen goed voor 37 kamers. Bijna 100 jaar oud maar onlangs compleet gerenoveerd. En dat zie je. Iedere kamer ademt sfeer. En buiten is dat niet anders. Het voetbal- en tenniscourt en zwembad sieren de enorme tuinen. Heel typisch is dat de 125 foto’s eigenlijk nog niet voldoende zijn om het hele object goed te etaleren. Daarvoor moet je gewoon even langs gaan. Loop je daarna gelijk even door naar het Zandvoortse strand.

Delen op social:
Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.